FRAMEMAAT

Onze BENN Fietsen worden geleverd in verschillende maten, maar welke maat is nou precies geschikt? Onze dames fietsen worden geleverd in 50 en 57 cm frames en zijn geschikt voor dames tussen de 1,50 en de 1,95. De herenfietsen kunnen in 57, 61 en 65 centimeter besteld worden wat ze geschikt maakt voor heren tussen de 1,50 en 2,10.

Hieronder vind je een overzicht waarin je kunt zien welke framemaat geschikt is voor jouw lengte.

  • 57 cm 1,50 t/m 1,70
  • 61 cm 1,70 t/m 1,95
  • 65 cm 1,95 t/m 2,10

Je kunt dit zelf ook nachecken door je binnenbeen lengte op te meten. Meet de lengte van de grond tot aan je kruis en vermenigvuldig dit getal door 0,68. Het getal wat daar uit komt komt het dichtst in de buurt van jouw ideale framemaat. Komt er bijvoorbeeld 53 uit? Dan kun je het best kiezen voor een 50 centimeter frame en de 3 centimeter compenseren met je zadelpen.

FRAMEMAAT OPMETEN

Bevalt je huidige fiets/framemaat goed? Je kunt gemakkelijk zelf de maat van je fiets opnemen. Je meet de maat van het einde van het frame (waar de zadelpen begint) tot het hart van de trapas. Vervolgens kun je natuurlijk met je zadelpen nog een hoop instellen.

Begrijp je nog niet precies hoe dit werkt? Kijk dan even naar het filmpje hieronder.

LET OP: Fiets je nu op een 50 centimeter fiets en heb je je zadel enorm hoog staan? Misschien is het dan verstandig om een maatje groter te nemen. Twijfel je nog over welke framemaat voor jou geschikt is? Bel ons even of stuur een email en we gaan zo snel mogelijk uit zoeken wat voor jou geschikt is.